Mindez most a Pastamatic segítségével még könnyebben megvalósítható: csak tegyen bele vizet és lisztet, friss tojást vagy egyéb összetevőt a saját ízlésének megfelelően, és a készülék néhány perc alatt automatikusan összegyúrja és elkészíti a tésztát. Praktikus, gyors és egyszerű. Hat különböző alakú nyomólemez közül választhat, a különböző formájú tésztákhoz és omlós süteményekhez. Engedje meg magának a frissen készült tészta luxusát, amit mindennap az asztalára tehet.
Az Ariete Pastamatic 1950-es termékskála praktikus és funkcionális konyhagépeket is jelent, amelyek értékes segítséget nyújtanak bármilyen otthon készített tésztához, habveréshez és nagy mennyiségű hozzávalók gyors és egyszerű összekeveréséhez.
A receptek elkészítéséhez az Ariete Pastamatic tésztakészítő gépet ajánljuk! A termék megtekintéséhez kattintson ide!
Búzalisztes tészta
Hozzávalók:
- 500gr búzaliszt
- 150ml víz
- 15ml olaj
- ½ evőkanál só
Tegye a lisztet, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.
Tönkölybúza tészta
Hozzávalók:
- 200gr tönkölybúza-liszt
- 200gr búzaliszt
- 2 egész tojás
- 50ml víz
- 15ml olaj
- ½ evőkanál só
Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot.
Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni. A tönkölybúza-liszt préselés közben egy gombócba állhat össze; ez esetben ismét dagassza, és adjon hozzá egy kevés lisztet a felső fedélen keresztül.
Zöld tészta (spenóttal)
Hozzávalók:
- 400gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt
- 100gr búzaliszt
- 100ml víz
- 15ml olaj
- ½ evőkanál só
- 50gr parajpüré 20gr vízben elkeverve
Tegye a lisztet, a spenótot, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.
Tojásos tészta
Hozzávalók:
- 500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt
- 120gr egész tojás (kb. 2 tojás)
- 90ml víz
- 15ml olaj
- ½ evőkanál só
Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.
Fekete tészta (tintahal festékkel)
Hozzávalók:
- 500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt
- 2 egész tojás
- 80ml víz
- 15ml olaj
- ½ evőkanál só
- 20gr tintahal festék (20ml vízben elkeverve)
Tegye a lisztet, a tintahal festéket, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1,5 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.
Vörös tészta (paradicsommal)
Hozzávalók:
- 500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt
- 2 egész tojás
- 70ml víz, 15ml olaj
- ½ evőkanál só
- 30gr paradicsomszósz 20ml vízben elkeverve
Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat, a paradicsomszószt és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1,5 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.
Rizslisztes tészta
Hozzávalók:
- 500gr rizsliszt
- 4 egész tojás
- 30gr olaj
- 30ml víz (ha szükséges)
- ½ evőkanál só
Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Ha nem less morzsaszerű a tészta állaga, apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Ehhez a tésztához, különleges állaga miatt, a “pappardelle” és a “fettuccine” nyomólemezt nem javasoljuk.
Quinoás tészta
Hozzávalók:
- 250gr quinoa liszt
- 150gr hajdinaliszt
- 4 egész tojás
- 30ml olaj
- 30ml víz
- ½ evőkanál só
Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.
Gluténmentes tészta
Hozzávalók:
- 300gr rizsliszt
- 100gr hajdinaliszt
- 5 egész tojás
- 15ml olaj
- 50ml víz
- ½ evőkanál só
Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.
Omlós teasütemény (keksz)
Hozzávalók:
- 500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt
- 300gr szobahőmérsékletű vaj
- 200gr cukormáz
- 80gr tojásfehérje
Tegye a lisztet, a darabokra vágott vajat és a cukormázat a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el az AUTOMATA programot. Adja hozzá a korábban felvert tojásfehérjéket, a fedél nyílásán keresztül. Várja meg a dagasztás végét, és a préselés kezdetét.
Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig vágja le a tésztát 10 centiméteres hosszúságúra. Tegye a süteményeket a tepsire, és kézzel formázza őket; ha enyhén meghajlítja őket a közepük felé, a klasszikus krumiri (darálós keksz) formát kapja.